Sant-market.com.ua Одеса, 4 ст. Люстдорфської дороги 92/94, 1-й поверх, фасад sant-market logo +380487092363 info@sant-market.com.ua
Rated 4.8/5 based on 542 customer reviews
0
Обране
0
Порівняння
Кошик

Як правильно чистити і мити акрилові ванни?

Трапляється що в найкращих спонукань ми наносимо непоправної шкоди. Таке часто буває з сантехнікою, особливо з акриловими ваннами. Намагаючись відмити і привести в порядок ми псуємо і наносимо каліцтва. Але всього цього можна уникнути і перетворити цей тоскний процес в легке заняття, що не займає багато часу.

2016-08-14

Якщо ви шукайте інтернет магазин акрилових ванн в Одесі і бажаєте купити дешево акрилові ванни зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Короткий зміст

  1. Мийка та чищення акрилових ванн
  2. Правда чи вигадка
  3. Кошти для чищення акрилових ванн
    1. Класифікація засобів для чищення та догляду
      1. Класифікація засобів для чищення
    2. Народні засоби
  4. Усунення подряпин та дрібних пошкоджень
  5. Відео: догляд за акриловими ваннами

1. Миття та чищення акрилових ванн

Хоч би банально і смішно це не звучало, але ванна – це те місце, де людина стає чистою. Але, не всі містять це місце у чистоті. Роблячи прибирання у ванній кімнаті, господині найбільшу увагу та час приділяють ванні. Буває, що позбутися бруду зовсім непросто

Можливо, тут питання навіть не стільки в лінощі, скільки в некомпетентності. Адже не завжди вдається привести ванну в ідеальну чистоту.

чистка акрилової ванни

Основні вороги – це вапняний наліт, пліснява та звичайний бруд, які з'являються в процесі експлуатації.

Ванна коштує не дешево, і багато хто просто бояться перестаратися з чищенням - можна подряпати або поверхня перестане блищати. Але бояться цього не варто. Ми покажемо вам, що містити акрилову ванну у чистоті не складає труднощів і не займає багаточасу.

2. Правда чи вигадка

Багато хто думає, що акрил дуже крихкий матеріал, що вимагає особливого догляду. Але правда така, що багато речей вимагають особливого догляду, якщо ви бажаєте зберегти їх у первісному вигляді довгий час.

мийка акрилової ванни

Акрил надзвичайно легкий – ванна важить близько 20 кг, тому й склався міф про крихкість. Також є не зовсім акрилові ванни, які роблять з пластмаси покритою акрилом, їх легше пошкодити, і вони не довговічні.

Тому застосовувати засоби для чищення однозначно потрібно. Головне, щоб вони були правильнопідібрані.

3. Засоби для чищення акрилових ванн

Після кожного використання ванни досить просто обполоснути її водою, продезінфікувати (нанести невелику кількість спеціального засобу) та бажано витерти насухо. Якщо є незначні забруднення - протріть губкою або ганчірочкою з м'якої тканини. Регулярний догляд допоможе позбутися проблем із брудом у майбутньому.

Для миття та чищення акрилових ванн використовуються спеціальні не абразивні засоби. Вони переважно кремоподібні або рідкі, можуть зустрічатися і спреї, але ніяк не порошки!

засіб для чищення акрилової ваннфи

Для щоденного чищення достатньо миючого засобу та ганчірочки або губки. Це найбільш ефективний та безпечний варіант.

Бережіть здоров'я - використовуйте засоби індивідуального захисту!

Необережність при роботі з агресивними засобами може призвести до сумних наслідків.

Якщо забруднення серйозніші - іржа і наліт, їх потрібно вимити спеціальними для цього засобами (завдати і дати постояти деякий час для ефективної дії засобу, щоб досягти найкращого результату - блискучої поверхні) потім промити проточною водою. Використовуйте якісні засоби, які справляються із забрудненнями безпошкодження поверхні.

 догляд за акриловою ванною

3.1 Класифікація засобів для чищення та догляду

На ринку безліч різних миючих, поліруючих і дезінфікуючих засобів. І всі вони добрі.

Якщо хтось обурюється, що щось там не відмилося або зіпсувалося, засіб використовувався не за призначенням.

Тому тут потрібно звертати особливу увагу, який вплив матиме засіб на певний вид забруднень.

вид коштів застосування
миючі/чистячі вони призначенідля видалення забруднень, але не борються повністю із шкідливими мікроорганізмами.
дезінфікуючі відмити таким засобом можна. Але це завжди займе більше зусиль та часу. Тому уточнюйте перед покупкою призначення засобу, щоб потім не докуповувати нове
поліруючі  призначені  щоб приховати дрібні пошкодження та надати виробу зовнішнього лиску. Поліроль утворює захисний шар, який пов'язаний з поверхнею на молекулярному рівні

Це, прості речі, але багато хто плутає, і не надає значення призначенню засобу. Бачили ж рекламу, що воно чудово справляється з чимось там і можна брати.

Дезінфекція перешкоджає розвитку різноманітних бактерій.

3.1.1. Класифікація засобів для чищення

Самі засоби для чищення теж мають класифікацію. Справа в тому, що наліт та іржа – це різні види забруднень. Начебто це одна проблема – бруд. Але вона зовсім різна. Отже, кошти поділяються на:

  • Кислотні, які використовуються для видалення нальоту та вапняних відкладень.
  • Лужні використовують для видалення іржі

чистка забруднень на поверхні ванн

Тут все логічно, ви не станете поливати металевий змішувач кислотою, відмиваючиіржу.

3.2 Народні засоби

Народні засоби чищення і тут актуальні, вони добре справляються. Помити ванну допоможуть традиційні сода, оцет або лимонна кислота. Щоб зробити чищення за допомогою лимонної кислоти або оцту необхідно наповнити ванну водою і туди влити/насипати засіб для чищення. Витримати хвилин 10-15. Після сполоснути проточною водою. Така нехитра процедура допоможе змити застарілі мінеральні відкладення, мильний наліт. Відмінний та стійкий результат гарантовано.

засоби для догляду за акриловою ванною

Стару іржу можна відтерти содою:нанесіть на губку невелику кількість і обережно протріть забруднене місце.

4. Усунення подряпин та дрібних пошкоджень

Якщо ви так старанно терли і мили вашу ванну, всупереч рекомендаціям про дбайливий догляд, то разом із брудом видалили і частинки емалі внаслідок цього могли з'явитися матові або тьмяні плями, потертості. Прикро, ніби хотілося як краще. Але зневірятися, теж не варто. Дрібні подряпини та пошкодження можна усунути самостійно та повернути естетичний глянець.

поліролі для акрилу

Для акрилових ванн існують навіть спеціальні набори для реставрації, деє все для самостійного відновлення. Достатньо дотримуватися інструкцій, для вдалого результату ставити власні експерименти не варто.

Отже, вам необхідно:

  1. Акуратно обробити пошкоджене місце наждачним папером дрібної зернистості.
  2. Заполірувати ділянку спеціальним поліролем.
  3. Радіти результату, або звернутися за допомогою до професіонала, якщо й тут напортачили.

Рекомендуємо також почитати

Акрилову ванну якого виробника вибрати?
Акрилову ванну якого виробника вибрати?

Купуючи ванну в першу чергу визначаються з ціновим діапазоном, країною виробника і самим виробником. Для того що б зробити правильний вибір необхідно врахувати безліч чинників для того що б вибрати якісний продукт і не купить підробку. Як вибрати якісну ванну надійного виробника ми розглянемо в цій статті.

2016-08-12
Яку вагу витримує акрилова ванна?
Яку вагу витримує акрилова ванна?

Багатьох користувачів бентежить таке гідність акрилової ванни як її вага. Причина цього проста: хіба може такий легкий матеріал бути міцним і витримати всі тяготи експлуатації. Відповідь Нае те питання ви знайдете в нашій статье.А також рекомендації як зміцнити ванну і тим самим продовжити термін її експлуатації.

2016-07-29
Як вибрати акрилову ванну і яка акрилова ванна краще?
Як вибрати акрилову ванну і яка акрилова ванна краще?

Що б вибрати якісну ванну, яка вам прослужити не один рік необхідно не помилитися у виборі. Тому в цій статті розглянемо процес виготовлення, матеріали і технології, а головне як цю інформацію використати при виборі акрилової ванни. Розглянемо основні переваги та недоліки

2016-07-25
Як встановити акрилову ванну
Як встановити акрилову ванну

Сьогодні акрилові ванни користуються все більшою і більшою популярністю. Одним з безперечних переваг таких ванн є їх легка вага. саме тому все більше і більше людей вирішується на самостійну установку. Та й ціни сьогодні на послуги майстра іноді змушують жахнутися. Для тих, хто вирішив, що установка ванни в його силах і не вистачає тільки досвіду ми і підготували цю статтю.

2016-06-15